KYC (Kimlik Doğrulama)

KYC (Kimlik Doğrulama)

KYC Kontrolü

KYC veya KYC kontrolü, bir hesap açarken ve zaman içinde periyodik olarak müşterinin kimliğini tanımlamak ve doğrulamak için uygulanan zorunlu bir süreçtir. Başka bir deyişle, Finansal Kurumlar müşterilerinin gerçekte iddia ettikleri kişiler olduğundan emin olmalıdır.

Müşteri minimum KYC gereksinimlerini karşılayamazsa, Finansal Kurumlar hesap açmayı reddedebilir veya iş ilişkisini durdurabilir. KYC Süreci Neden Önemlidir?

Finansal Kurum tarafından tanımlanan KYC prosedürleri, müşterilerinin gerçek olduğundan emin olmak, riskleri değerlendirmek ve izlemek için gerekli tüm işlemleri içerir. Bu süreçler kara para aklamanın, terörizmin finansmanı ve diğer yasa dışı yolsuzluk planlarının önlenmesine ve tanımlanmasına yardımcı olur.

KYC süreci;

-Kimlik kartı doğrulaması,

-Yüz doğrulaması,

-Adres kanıtı olarak faturalar gibi belge doğrulaması ve

-Biyometrik doğrulamayı içerir.

Finansal Kurumlar, sahtekarlığı sınırlamak için KYC düzenlemelerine ve kara para aklama karşıtı düzenlemelere uymalıdır. KYC uyum sorumluluğu Finansal Kurumlara aittir.

Buna uyulmaması durumunda ağır cezalar uygulanabilir.

KYC kontrolleri bağımsız ve güvenilir bir belge, veri veya bilgi kaynağı aracılığıyla yapılır. Her müşterinin kimlik ve adresi kanıtlamak için kimlik bilgileri sağlaması gerekir. EKYC (Electronic Know Your Customer) veya RKYC (Remote Know Your Customer) Nedir?

Elektronik Müşteri Tanıma veya Uzaktan Müşteri Tanıma veya e-KYC, müşterinin kimlik doğrulamasının çevrimiçi şekilde yapılması anlamına gelir. Her kurumun müşteri edinimi için belirlediği sürece uygun olarak kimlik, doküman ve biyometrik tanıma süreçlerine ek olarak kimlik hologram testi, güvenli doküman imzalama ve canlılık testi gibi ek modüller gerektirir.

e-KYC ayrıca kimliklerden (OCR veya NFC modu) bilgilerin alınmasını, fiziksel olarak var olan devlet tarafından verilen akıllı kimliklerden (çipli) dijital verilerin çıkarılmasını veya çevrimiçi kimlik doğrulaması için sertifikalı dijital kimliklerin ve yüz tanımanın kullanımını da kapsar. KYC ve Müşteri Durum Tespiti Önlemleri

KYC politikası, müşteri tanımlama sürecinde kullanılan bankalar ve finansal kurumlar için zorunlu bir çerçevedir.

Kara para aklama ve terörist finansmanına karşı uluslararası düzenlemelere uymak için yeni bir müşteri kaydederken, herhangi bir iş ilişkisinin ilk aşamasında güçlendirilmiş “Müşterinizi Tanıyın” prosedürlerinin uygulanması gerekir.

Bankalar ve Finansal Kurumlar genellikle aşağıdaki dört ana unsuru içeren KYC politikalarını çerçeveler:

-Müşteri Politikası

-Müşteri Kimlik Prosedürleri (veri toplama, tanımlama, doğrulama, politik olarak maruz kalan kişi / yaptırım listeleri kontrolü),

-Müşteri Kimlik Programı (CIP)

-Risk değerlendirmesi ve yönetimi (durum tespiti, KYC sürecinin bir parçası)

-Sürekli izleme ve kayıt tutma

Bu, örneğin bir belge okuyuculu bir ulusal kimlik belgesi ve gelişmiş belge doğrulama yazılımı dahil olmak üzere bir müşterinin kimliğinin doğrulanmasını da içerir. Techsign Know Your Customer Çözümü Hakkında

Kimlik Kartı Tanıma ve Doğrulama (TCKK, Ehliyet, Pasaport)

Doküman Tanıma ve Doğrulama

Cihaz ve Ortam Kontrolü

Agent Görüntülü Görüşme

Canlılık ve Hologram Testi

Blacklist & Whitelist Kontrolü

Yüz Tanıma

Müşteri Edinimi Sonrası Biyometrik Doğrulama

Yapay Zeka Müşteri Edinim Chatbot

Full Otomatik/Yarı Otomatik Müşteri Edinimi

Doğrulanabilir Biyometrik İmza


Token Economy

TOKEN DISTRIBUTION

token-distribution

As CYCE, we plan to evaluate the tokens we have created in line with the installation and operation costs of the self-energy producing charging stations that we plan to establish in the next 30 years, and then aim to make them more valuable. In this way, we aim to direct energy investments in this direction and accelerate their flow.

Symbol: CYCE

Total Supply: 42.000.000 CYCE

Token Standard: ERC20